PENTRU NOI, SĂNĂTATEA JOACĂ UN ROL DEOSEBIT ȘI TOCMAI DE ACEEA ABORDĂM DIFERITE UNGHIURI PENTRU A REGĂSI ÎN PRODUSELE NOASTRE ALIMENTE PENTRU O ALIMENTAȚIE ECHILIBRATĂ

Prospețime

Toate pâinile noastre sunt coapte zilnic din aluat proaspăt, necongelat, iar toate produsele neambalate de panificație și patiserie, primite în ziua respectivă și nevândute până la ora închiderii, se returnează în firmă. În acest fel putem garanta că produsele noastre sunt cât mai proaspete!

Tradiție

Toate pâinile noastre conțin maia.

Pâinea cu maia este cea mai veche, cea mai naturală și originală formă de pâine, folosită de mii de ani.

Dar ce este maiaua? Maiaua (sourdough în engleză, levain în franceză) este un agent de fermentare și dospire natural, ce ia naștere numai din făină și apă și se formează în urma contactului drojdiei sălbatice aflată natural în faină cu aerul, în condiții controlate de temperatură și umiditate. Practic, tot ce este nevoie pentru formarea de maia este apă, făină și puțină răbdare.

 

Pâinea cu maia are nenumărate beneficii printre care:

Maiaua se formează în urma unui eveniment natural și neforțat, în timp, iar de aceea este foarte bogată în enzime și acid lactic, obținut în urma fermentării. La fel ca și acidul lactic din iaurt sau chefir, cel din maia crește digetibilitatea pâinii și oferă aceleași beneficii organismului ca și consumul de probiotice crescând imunitatea. Iar enzimele rezultate sunt responsabile pentru gustul deosebit, ca de odinioară al pâinii.

 

Din cauză că procesul de formare a maielei este unul mai lung, glutenul aflat în făină este descompus în timpul fermentării îndelungate în aminoacizi. Astfel, o pâine cu maia, este o pâine săracă în gluten fapt ce îi sporește deasemenea digestibilitatea și o face potrivită celor care au o sensibilitate la gluten.

 

În urma fermentării îndelungate, mai rezultă, pe lângă acidul lactic și acid acetic. Acidul acetic, împiedică dezvoltarea mucegaiului astfel că pâinea cu maia se prezervă singură fără a mai avea nevoie de conservanți.

 

Tot datorită procesului de fermentare îndelungat, aluatul iși păstrează marea majoritate a nutrienților și anume: vitaminele B1-B6, B12, E, acid folic, seleniu, fier, magneziu, calciu, fosfor, zinc sau potasiu.

Nutriție

O parte importanta a politicii firmei noastre este de avea grijă ca produsele noastre să îndeplinească cerințele nutriționale ale consumatorilor și să nu conțină ingrediente dăunătoare sănătății. Astfel, selectăm atent ingredientele pentru a avea o etichetă curată.

Produsele noastre nu conțin, grăsimi hidrogenate, conservanți, coloranți sau arome sintetice, glutamat de sodiu, MDM ( carne separată sintetic) sau GMO ( organism modificat genetic).
De asemenea, lucrăm pentru a reduce conținutului de sare și de colesterol și pentru a folosi cât mai mult făină integrală și de secară în rețetele noastre.

Toate sortimentele noastre de pâine sunt făcute din aluat proaspăt, necongelat. Nu conțin conservanți și nici emulgatori și tocmai de aceea nu avem pâini cu termen de valabilitate lung, astfel ele conțin doar făină albă de grâu, apă, drojdie, sare iodată, maia din făina de grâu, maia din făină de secară și enzime.